Home Lifestyle Z czym jeść wafle ryżowe?

Z czym jeść wafle ryżowe?

ryz-klos

Wafle ryżowe to fantastyczna baza do smakowitych przekąsek, które można zjeść na drugie śniadanie, jako dodatek do herbaty lub kawy, a nawet podać znajomym, kiedy organizujesz domówkę. Gwarantują bardzo ogromne możliwości zmiany ich smaku z wykorzystaniem odpowiednich dodatków, takich, jakie lubimy najbardziej. Świetnie sprawdzają się na diecie, ale znalazły swoich zwolenników również wśród osób, które nie liczą kalorii.

Słodko i zdrowo

Wszyscy lubimy słodkie przekąski, chociaż nie każdy się do tego przyznaje. Małe grzeszki, których się wstydzimy staramy się zachować dla siebie. Słodkie, jednak nie musi być jednocześnie niezdrowe. Wafle ryżowe z brązowego ryżu z dodatkami czarnuszki, białej gryki, komosy ryżowej, jakie proponuje, np. kupiec.pl, doskonale współgrają z owocowym smakiem konfitur i dżemów. W wersji fit można je przygotować samemu, ograniczając tym samym ilość cukru. Domowy mus z ulubionych owoców smakuje wyśmienicie z lekko wytrawnym waflem z kaszą gryczaną.

Ci, którzy preferują orzechowy smak, powinni spróbować wafle posmarowane masłem orzechowym. Wybierając ten bez dodatku oleju palmowego i soli, mamy gotową zdrową i smaczną przekąskę przed treningową.

Imprezowa przekąska

Wafle ryżowe możemy podać również jako alternatywę dla kanapek podczas spotkania ze znajomymi. W tym przypadku doskonale sprawdzą się samodzielnie przygotowane pasty warzywne, jajeczne, rybne i twarogowe. Ponadto, można położyć na nich pomidora, ogórka, rzodkiewkę lub paprykę, przyprawić ulubionymi przyprawami, posypać szczypiorkiem lub koperkiem i gotowe.

Pełnowartościowe śniadanie

Niektórzy wafle ryżowe wybierają jako alternatywę dla pieczywa. Pomysł ten nie jest trafiony ze względu na zbyt małą kaloryczność oraz mniejszą sytość wafli. Można jednak je wykorzystać do przygotowania śniadania w nieco innej wersji. Pokruszone świetnie sprawdzą się z jogurtem, owocami, miodem lub masłem orzechowym.

Wafle ryżowe również bardzo dobrze smakują same. Warto jest mieć je przy sobie na wypadek ochoty na przekąskę pomiędzy posiłkami.