Home Lifestyle Wielkanocna sztuka wyboru

Wielkanocna sztuka wyboru

babka_na_Wielkanoc_polewa

Życie to sztuka dokonywania właściwych wyborów. Przed wyborami stajemy każdego dnia we wszystkich sferach życia. Dokonywanie wyborów łączy się nierozerwalnie z ich konsekwencjami. Im mamy mniej czasu tym ryzyko podjęcia niewłaściwej decyzji jest większe. Właściwe wybory dotyczą także kulinariów, które przed Wielkanocą nabierają szczególnego znaczenia.

Wielkanoc to dla bardzo wielu osób najważniejsze święto w całym roku. Kojarzy się nam z pisankami, baziami, barankiem i stołem suto zastawionym mazurkami, babami wielkanocnymi jajkami, mięsami i mnóstwem innych pyszności. Dodatkowo wiąże się z początkiem wiosny – zielonej, radosnej i słonecznej. Dla każdego domownika Wielkanoc to okres tradycyjnych spotkań z rodziną. Chcemy poczuć się razem.

Okres przygotowań świątecznych to również okres bieganiny po sklepach i gorączkowych przygotowań do świat. Większość pań domu chce, aby potrawy wyglądały i smakowały perfekcyjnie. W sferze kulinarnej pewność podjęcia właściwej decyzji opiera się na sprawdzonych produktach i sprawdzonych rozwiązaniach. Marka HELIO dla wszystkich, którzy chcą podjąć właściwą decyzję w ferworze przedświątecznych przygotowań poleca sprawdzony zestaw pyszności, które skrócą i uprzyjemnią czas wielkanocnych przygotowań. Jakość bakalii HELIO znalazła swoje potwierdzenie w wielu nagrodach i wyróżnieniach konsumenckich ? produkty HELIO wielokrotnie doceniano Laurem Konsumenta (w tym Laurem Dekady 2004 ? 2014) oraz Medalem Europejskim, którym wyróżniane są polskie wyroby stawiane za wzór dobrej jakości produktu, godne promocji na rynkach międzynarodowych.Masa makowa HELIO ? to połączenie pewnej jakości i sprawdzonego smaku mas makowych HELIO z nowoczesnymi opakowaniami. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również bakaliom, rodzynkom, skórce pomarańczowej i miodowi.

makowiec na Wielkanoc masa

Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję, nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku ? stanowi gotowe nadzienie do ciasta. Masa makowa HELIO stanowi doskonałą bazę dla makowców, mazurków i ciast drożdżowych. Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku już ponad 10 lat temu i od tego czasu są najchętniej wybieranymi produktami w tej kategorii. Masy makowe dostępne są także w charakterystycznych i rozpoznawalnych niebieskich opakowaniach o różnych gramaturach, dostosowanych do potrzeb konsumentów. Masa makowa HELIO to produkt uhonorowany Medalem Europejskim, którym wyróżniane są polskie wyroby stawiane za wzór dobrej jakości produktu, godne promocji na rynkach międzynarodowych.

Masy krówkowe HELIO, również docenione Medalem Europejskim, charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencją, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast, mazurków i babek. Masy krówkowe dostępne są w sześciu apetycznych smakach: tradycyjnego kajmaku; mlecznej czekolady, kokosu, pysznych orzechów, aromatycznej kawy  oraz kremowego advocata.

Polewy i dekoracje HELIO – to innowacyjne, ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest łatwa i szybka w użyciu, umożliwia także dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis, np. „Wesołych Świąt”. Świetnym pomysłem jest także przygotowanie z pastylek HELIO czekoladowego fondue z orzechami i suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO, lub dowolnymi świeżymi owocami sezonowymi, czy kruchymi świątecznymi ciasteczkami. Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, deserowej, białej oraz toffi. Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Polewy polecamy szczególnie do babek, serników, murzynków i kruchych ciasteczek. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Kuchenne przygody z polewami HELIO mogą być też ciekawą propozycją zaangażowania najmłodszych szefów kuchni w świąteczne kulinarne przygotowania.

keks na Wielkanoc mix

Mix keksowy HELIO, w którym najważniejszą rolę odgrywają kawałki melona oraz skórki pomarańczowej, to nieodłączny element wielu wypieków. Mix keksowy HELIO długo zachowuje swoja jędrność, barwę oraz kształt. Bogata gama kolorów oraz form sprawia, iż nadaje się idealnie jako dodatek do różnego rodzaju deserów: keksów i innych ciast, lodów, czy tortów. Dodaje smaku, przystraja, uzupełnia fantazyjnym aromatem – jednym słowem zabiera w egzotyczną podróż. Produkt jest dostępny w wygodnym, 100-gramowym opakowaniu.

Skórka pomarańczowa HELIO jest wręcz stworzona do świątecznych wypieków. Jest nieodłącznym elementem smakowym i dekoracyjnym wielu mazurków. Przyda się również przy innych wypiekach np. keksach, sernikach, piernikach, czy makowcach. Choć kandyzowana skórka pomarańczowa kojarzy się głównie z wypiekami, można ją również użyć przygotowując sałatki, mięsa, a dzięki wyjątkowej aromatyczności produkt ten może stanowić również element oryginalnych sosów.

Skórka cytrynowa HELIO to propozycja dla wszystkich, którzy chcą zrównoważyć słodki smak domowych wypieków leciutką nutą kwasowości oraz orzeźwiającym aromatem. Produkt sprawdzi się nie tylko w przypadku ciast, ale również mniejszych frykasów takich jak ciasteczka, czy rogaliki. Produkt jest dostępny w wygodnym, 100-gramowym opakowaniu.

Zapraszamy na www.helio.pl oraz http://www.facebook.com/HelioBakalie